Tisdag på gymmet

Igår var det dags att kliva in på Star Gym för veckans första pass.

Jag valde att ta två vilodagar då jag tydligen sträckte höger axel- och skulderparti när jag åkte slalom. Jag höll på att göra en vurpa och slängde väl till kroppen lite hårt då. Jag kände av det först på lördagkväll då jag fick en släng av nackspärr. Eftersom jag pluggat anatomi och massage så googlade jag såklart upp vilken muskel jag trodde att det var, hittade triggerpunkten och instruerade Krister i hur han skulle trycka bort smärtan. Det fungerade, för när jag skulle lägga mig var smärtan mycket lindrigare och rörligheten bättre.

Gårdagen på gymmet började med att jag hade glömt mina träningsbyxor. Som tur var så hade jag på mig ett par tunna mjukisbyxor så det gick bra ändå. Jag satte på mig pulsbandet och startade pulsklockan som visade lågt batteri. Attans!

Körde igång med 5 minuter rodd innan jag fortsatte med ett supersett helkroppsövning. Den första med en marklyft som övergår genom en vändning till en axelpress (17,5 kg) och den andra med uppkliv åt sidan med en bicepscurl, utvridning och axelpress (5 kg). Körde detta 3 gånger.

Sen körde jag enarmsrodd på bänk (10 kg) och uppdrag i TRX. Även detta 3 gånger.

Jag fortsatte med postolgrepp på en kettlebell som jag rullade runt huvudet (svårt att förklara) för att träna armar och axlar. Kastade en 4 kilos medicinboll snett mot en vägg för att få med en magövning samt en balansövning där jag stod på ett ben på ostabilt underlag. Jag körde detta set 2 gånger.

Jag drog sedan fram de långa, tunga repen som jag slog i golvet 3 x 30 gånger. Pulshöjande och väldigt jobbigt...

Sist gjorde jag 2 x 10 armhävningar men då kände jag att det började göra riktigt ont i högeraxeln, skuldran och armen.

Jag försökte mig på några rygglyft med men även dem gjorde ont så jag avbröt.

Ställde mig på löpbandet och märkte att jag glömt hörlurarna och pulsklockan hade dött för länge sen. När jag startade bandet kände jag även att mitt knä inte var helt på topp. Trots detta lyckades jag ändå springa totalt 20 minuter och gå 12. (Gå 5 min på 6:an, sprang 10 på 8:an, gick 5 på 6:an, sprang 10 på 8:an och gick 2)

Det var absolut inte några bra förutsättningar för mig idag. Nya tag ikväll då benen ska pinas!


En dag i skidbacken

Idag spenderades dagen i Järvsöbacken!

Min kusin André är hemma i Ljusdal på besök så jag och Krister gjorde honom sällskap i backen. Med -14 grader, snö och blåst var det inte de bästa förutsättningarna för skidor och bräda men sålänge man har bra kläder kommer man långt!


Från klockan 11 nästan fram till klockan 16 var vi där. Förutom en snabb fikapaus och lite prat innan vi åkte därifrån var det full fart hela tiden. Nån dag ska jag ta på mig pulsklockan när jag åker bara för att se om det blir nån pulsökning i nedfarterna. Adrenalinkick får man definitivt, särskilt i de svarta nedfarterna... ;)

Nu är jag helt förstörd, sitter under täcken i soffan och väntar på melodifestivalen. Och jag tänker inte röra mig en centimeter längre, det ska vara till köket eller toan i sånna fall... ;)

Konditionsfredag

Fredagarna är härmed utseda till konditionsdagar!

70 minuter stog jag på löpbandet idag. Startade med 10 minuters uppvärming med gång i uppförsbacke som blev brantare och brantare för varje minut som gick. Sen sprang jag 10 minuter på hastighet 8 och 10 minuter på 8,5. Sen gick jag i 10 minuter på grund av att jag fick håll, eller vad det nu var.
Vanligtvis när jag får håll sätter det sig på höger sida, ganska högt upp men idag gjorde det ont på vänster sida ganska långt ner. Vi hade skrattyoga på skolan igår och jag misstänker att det kan ha varit nån känning av träningsverk eller spänning efter det.

Jag fortsatte ändå och sprang 10 minuter till på 8:an, gick 10 och sprang 4 minuter på 8, 9, 10 och 11, en minut på varje. Sedan nervarvning.


Jag blir så irriterad när jag får håll. Jag springer på en lugn hastighet och jag äter minst 2 timmar innan träningen. Nu vet man visserligen inte varför man får håll men dessa 2 saker brukar i alla fall hjälpa mig att inte få ont. 


Gymmet även idag

Jag och Terese begav oss till gymmet här i Sundsvall även idag!

Startade med min favorituppvärmning, 5 minuter på roddmaskinen samt en omgång med uppkliv från sidan, en bicepscurl, vinkla ut armen åt sidan och en axelpress, 10 repetitioner på varje sida.

Jag fortsatte med med tre set armhävningar (på tå) x 10 ggr och bröstpress liggandes på bänk med 7 kilos hantel x 10 ggr. Sen bicepscurl och tricepsress med 6 kilos hantlar 3 x 10 ggr. Situps på pilatesboll med fötterna mot en vägg 3 x 12 ggr och sneda rygglyft, 3 x 8 st på varje sida. Plus lite plankning! ;)

Sen begav jag mig mot löpbandet. Sprang på hastighet 8 i 10 minuter och sedan körde jag 10 stycken intervaller, varannan minut hastighet 10 och 8. Sammanlagt 30 minuters löpning. Sedan gick jag i 10 minuter innan jag kände mig nöjd.


Dagens träningskläder var nike dryfit löparbyxor (det bästa som finns att träna i!) och en vit Kari Traa t-shirt. Mycket bra kvalitet på den tröjan, transporterar bort svett galant gör den också! =)

Här nedanför ser ni hela träningspasset (förutom rodden). Först gymträningen, ca en halvtimme och sedan de 40 minuterna på löpbandet.

Imorgon är det hemresa till Ljusdals kommun igen och då blir det även en vilodag från träningen. 
 

WOW

Vilken lyckad träning det blev idag!!

När jag och Terese klev innanför dörrarna på Star Gym här i Sundsvall tidigare ikväll var jag inte så värst pepp. Mina lår hade börjat strama efter gårdagens träning och jag kände mig trött och oinspirerad. Jag kliver upp klockan 5:10 på tisdagar och är framme på skolan 08:30 så det är väl inte så konstigt att när skolan är slut runt 16-tiden så är jag rätt trött. 

Jag startade med 5 minuters uppvärmining på roddmaskinen och fortsatte vidare till de fria vikterna. Fortsatte uppvärmningen med en helkroppsövning som inkluderar marklyft, frivändning och axelpress (12,5 kg som jag sedan höjde till 15 kg).

Jag fortsatte med ett superset, enarmsrodd på bänk (9kg) och uppdrag i TRX. Körde sedan axlar med 2 kg x 12 ggr ut åt sidan och rätt fram, 2kg x 10 ggr likadant fast med isometrikt några sekunder på varje lyft, och tredje gången 3kg x 12 ggr åt sidan och rätt fram. 

Uppdrag i TRX

Jag avslutade med ett set som inkluderade plankan, sidoplankan och rygglyft med 5 kilo extravikt. Även detta set repeterades 3 gånger.

Efter detta kände jag mig rätt nöjd med dagens styrka och ställde mig på löpbandet. Gick i 4 minuter i lutning för att få upp pulsen lite mer och sedan satte jag igång att springa. Eftersom jag fick håll efter 17 minuters löpning på hastighet 9 förra veckan så höjde jag till 8,5 istället. Min plan var att springa 20 minuter.

När 10 minuter gått kände jag hur pigg benen var och efter en kvart insåg jag att jag skulle orka springa mycket mer än 20. Det hela slutade med att när jag sprungit en halvtimme var benen fortfarande pigga men Terese väntade på mig inne i omklädningsrummet. Då ökade jag till hastighet 9, 9,5 och slutligen 10. När 5 minuter till gått gav jag up och varvade ner. Otroligt skönt löppass!!
  

Gympasset är första taggiga delen på min pulskurva och sen stigningen och min steady state på 180-185 pulsslag är löpningen. Jag jobbar riktigt bra på puls 180 men det beror på att jag har hög maxpuls. Jag har inte gjort ett maxpulstest men då den enligt generella beräkningar borde vara 193 och jag lätt kommer upp över 200 så inser jag att den är hög. Jag misstänker att 151 slag/min (medelpulsen) är ca 70-75% av min maxpuls. 


Jag är mycket nöjd med kvällens träning och speciellt då löpningen. 2 guldlåtar ikväll som fick mig att ge det lilla extra och inte känna efter så mycket var Ushers Scream och Darin & Cat DeLunas Breathing your love (The thin red man radio mix). Den remixen finns på spotyfi om nån undrar... =)
 

Ben var det

Planen för idag var benträning.

Imorse var lilla Signe fortfarande hostig och hade feber så hon fick stanna hemma från dagis och vara med mig istället. Men det stoppade inte mig från att träna. Jag åkte hem till mamma och pappa först och när det var dags för lilltjejen att sova middag ställde jag efter en kort promenad in vagnen hos dem och drog själv ner till Citygym. 

Där blev det en lite halvdan timme träning. 5 minuters uppvärmning på roddmaskinen sen körde jag några benövningar, både på matta, med vikter och i maskin. Jag avslutade med ett gångintervallpass där jag gick varannan minut på 6.0 lutning 1% och 10-12% lutning. 5 minuters löpning blev det också för att "skaka igång" benen. Man ska svettas på gymmet (gärna mer än vad jag gjorde idag)!! På min timme jobbade jag tydligen ändå ganska bra, min pulsklocka sa 678 kcal.


Barnvagnspromenad

Igår blev det en förmiddagspromenad med Signe!

Vid 11-tiden ska hon sova middag i 2 timmar och då passar det perfekt att natta henne i vagnen. Hon somnar jättebra i den och jag får samtidigt en promenad. Att skjuta en barnvagn framför sig med 12 kilo barn i, särskilt på vinterunderlag, är tyngre än vad man tror. Det blev ingen långpromenad idag, men bättre lite än inget... =)


Min plan är att träna ben på söndagar men igår blev det inte så. Vi tar det idag istället! =)


Konditionsfredag

Ett pass i veckan ska bestå av minimum 60 minuters konditionsträning...

Jag tog den dagen idag!
10 min på crosstrainern och 50 på löpbandet.


Uppvärmingen blev som sagt 10 min på crosstrainern, största orsaken till det var att det inte fanns något ledigt löpband när jag skulle sätta igång. Jag fortsatte sedan med att springa på hastighet 9.0 och lutning 2. Planen var minst 20 min men när 17 minuter hade gått började ett håll smyga sig på min högra sida. Jag klarade att springa en minut till men jag har inte mentalitet att springa mer än det under smärta. Sur som f*n blev jag eftersom benen kändes oerhört pigga. Jag får trösta mig med att jag vet att kondition är någorlunda lätt att bygga upp. 

Jag gick 2 minuter och när tidtagaren passerade 20:00 vred jag upp till 8.5 och sprang 2 minuter. Sedan gick jag 8 min, sprang 10 till och avslutade med 10 minuter gång (6.0).

Jag vill mer än vad jag orkar just nu och det är jobbigt. Jag känner att benen vill springa, huvudet vill springa men konditionen är inte bättre än såhär just nu. Det känns kasst att jag för ett år sedan inte hade några problem att springa 40 minuter, men så går det när man tar 6 månaders paus från träningen. Jag är i alla fall på god väg att återuppbygga min forna form samt att jag ska förbättras! 

 

Maddie's training

Välkommen till en ny era inom mitt bloggande!!

Det är dags att sätta igång en ny blogg där jag enbart inriktar mig på träning (och hälsa). Jag har en förmåga att vilja skriva om allt och ingenting vilket gör att jag ofta tappar tråden och får bloggtorka. På min andra blogg, Bangboom, har jag stundtals skrivit mycket om träning och det är otroligt peppande att gå tillbaka och kolla på dessa inlägg. Maddie´s training är menad att ge mig själv inspiration, disiplin och lust att träna samt att fortsätta i sämre perioder. 

Full fart framåt, NU KÖR VI!! =)
 
Svettbilderna kommer bli många... ;)


RSS 2.0